Veckans Ledarskapstips

Veckans ledarskapstips #199

Hej kära ledare! 

Hoppas du har haft en bra sommar med många uppfyllda behov. Jag har precis återvänt efter en veckas fjällvandring i Sarek, känner mig påfylld i både själ och livsenergi. 

Känner mig härligt peppad inför nästa tisdag, den 18 september, då jag och Jonas har den första gratis introduktionskvällen inför vår nya kurs "Levande genom lek". Kika på tid, plats och innehåll nu på vår Facebook-sida så hoppas jag vi ses där.

Känner mig också inspirerad för en ny höst med ledarskapstips och börjar här med det aktuella temat val. Förmågan att välja är i min en av de viktigaste förmågorna i ditt ledarskap. Häng med!

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Fyra snabba tips som hjälper dig att välja bättre

Kanske blev utgången av valet i helgen så som du hade önskat. Kanske blev det inte som du hade önskat. Alldeles oavsett vilket så är förmågan att göra val en viktig del av en ledares verktygslåda. 

Som en av min lärare Anthony Robbins har sagt: “Det är i stunderna när du väljer, som ditt öde formas”. Inspirerad av det citatet och av helgens val, kommer här några samlade tankar och tips om detta att välja. Några har jag skrivit mer utförligt om tidigare och då har jag länkat dit.

1. Som en muskel

Förmågan att välja är som en muskel. En muskel som behöver kontinuerlig träning. Och precis som vid fysisk träning slutar det lätt illa att lägga på de allra tyngsta vikterna från början. Börja med små beslut, som att sitta fem minuter längre med något du jobbar på eller att plocka ett skräp om dagen på din väg hem från jobbet. Så bygger du upp styrkan för de större valen du behöver göra i ditt ledarskap.
Läs mer: http://www.altaleda.se/ledarskapstips/nr183/

2. Förmågan att fatta bra beslut 

Som någon har sagt: Förmågan att fatta brev beslut kommer med erfarenhet. Erfarenhet kommer ofta av att ha fattat dåliga beslut. Så våga ta beslut i ditt ledarskap, i bästa fall blir det ett bra beslut, i annat fall blir det grunden för mer erfarenhet.
Läs mer: http://www.altaleda.se/ledarskapstips/nr85/

3. Två måsten i livet

Det sägs att det finns två måsten i livet. Varken mer eller mindre. Du måste välja och du måste dö. Att inte välja är också ett val. 

4. Att släppa taget

Ibland tänker du kanske om att det handlar om att välja något. Men ett val handlar lika mycket om att välja bort ett eller flera alternativ. Därmed blir din förmåga att släppa taget om det du inte valde oerhört viktigt. Annars kommer de ovalda alternativen släpa med som en osynlig, psykisk och känslomässig tyngd som hämmar din kapacitet. Så din förmåga att rent krasst sörja och släppa taget om de ovalda alternativen blir minst lika viktig som din förmåga att helt och fullt gå in för det du valt.
Läs mer: http://www.altaleda.se/ledarskapstips/nr134/

Så veckans tips i snabb sammanfattning; träna din viljemuskel regelbundet, våga fatta kassa beslut, våga välja och sörj det som sörjas skall.

Dela veckans ledarskapstips

 
Ny som chef

Gör som över 13000 andra och gå distanskursen Ny som chef.

Se innehållet

Föreläsning online med Markus Amanto

Föreläsningar online med Markus Amanto som engagerar och ger effekt.

Boka föreläsning


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

UGL-kurser

Kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige sedan 1999.

Se datum och priser

Ny som chef

Gör som över 13000 andra och gå distanskursen Ny som chef.

Se innehållet

Föreläsning online med Markus Amanto

Föreläsningar online med Markus Amanto som engagerar och ger effekt.

Boka föreläsning

UGL-kurser

Kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige sedan 1999.

Se datum och priser