Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Hoppas detta finner dig väl och junisolen skiner på dig oavsett i vilken del av världen du befinner dig. Träffade en kund idag som längtade tillbaka till den svala vintern i hennes hemstad Sydney i Australien, så det kan vara olika det där med vad vi längtar till ;-)

Veckans tips återknyter till ett tidigare tips där jag skrev om att starta din dag med en framgång. Den här gången får du sju frågor som du kan ställa dig själv direkt på morgonen och som jag gillar att starta min dag med.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Sju frågor att börja din dag med

I ett tidigare ledarskapstips skriv jag om vikten av att starta din dag med en framgång. Här kommer mitt favoritsätt att starta dagen på innan jag går upp ur sängen för att meditera. Medan jag ligger kvar i sängen ställer jag sju frågor till mig själv. Dessa har jag lärt mig av Anthony Robbins vars böcker, event och så vidare jag varmt kan rekommendera.

När du ställer dig själv frågorna så känn verkligen svaren i hela kroppen. Jag brukar lägga ena handen över hjärtat och samtidigt blunda för att verkligen kunna leva mig in i mina svar och känna dom i hela mitt system. Det hjälper mig att få en härlig start på dagen som ofta har en förmåga att ge ringar på vattnet för resten av min dag.

Så utan fler krusiduller, här är de sju frågorna.

  1. Vad är jag glad för i mitt liv just nu? Hur får det mig att känna mig?
  2. Vad är jag exalterad över i mitt liv just nu? Hur får det mig att känna mig?
  3. Vad är jag stolt över i mitt liv just nu? Hur får det mig att känna mig?
  4. Vad njuter jag mest av i mitt liv just nu? Hur får det mig att känna mig?
  5. Vad är jag “commitad” till i mitt liv just nu? Hur får det mig att känna mig?
  6. Vem älskar jag? Vem älskar mig? Hur får det mig att känna mig?
  7. Vad är jag tacksam för i mitt liv just nu? Hur får det mig att känna mig?

Anmärkning 1: Ordet “commitad” i fråga fem är ju någon form av svengelska som kanske på renare svenska skulle vara något i stil med “vad känner jag mig åtagen till i mitt liv just nu?”

Anmärkning 2: Om du har svårt att komma på till exempel vad du är exalterad över i ditt liv just nu, så kan du prova att istället fråga dig själv “vad skulle jag kunna vara exalterad över i mitt liv just nu?”

Så veckans tips, börja din dag med de sju frågorna och känn verkligen in svaren ;-)


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.