Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Hoppas detta finner dig väl. Jag jobbar just på att uppdatera min engelska online-kurs för nya chefer. Samtidigt är jag och Magnus klara med strukturen till den nya kursen i personlig utveckling och börjar filma innehållet till den nu i slutet av maj. Räknar med lansering under hösten, kommer hålla dig uppdaterad :-)

Veckans tips är en tes. I och för sig kanske det mesta här i världen är just det, utom möjligen så kallade vetenskapliga fakta. Tesen i det här fallet handlar om vad du förmår ge dig själv eller inte, och hur det påverkar din förmåga att ta emot detsamma från andra. Häng med!

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Vad kan du inte ge dig själv?

Tänk om det är så att vi inte kan ta emot något från andra som vi inte kan ge oss själva?
 
Den här tanken slog mig i ett samtal med min gode vän Jonas för någon vecka sedan. Bär med mig den som en tes som jag just nu testar och utforskar. Med andra ord är jag ännu inte helt övertygad om att det är så, men det känns heller inte helt omöjligt att det skulle kunna vara så.
 
Låt mig ge dig ett exempel. Såklart ett självupplevt sådant ;-) Om tesen stämmer, så skulle det vara så att om du inte förmår ge dig själv kärlek så kommer du heller inte att kunna ta emot den från andra. Andra kan såklart ge dig kärlek, men du kommer inte att kunna ta emot den hela vägen in i din varelse och tro på att du är värd den. 
 
Du kanske är bra på att förlåta andra, men har svårare att förlåta dig själv. Du kanske har mycket tålamod med andra, men mindre tålamod med dig själv. Du kanske är bra på att berömma andra, men glömmer lätt bort att berömma dig själv. Om vi tror på tesen i veckans tips så skulle det innebära att du också har svårt för att ta emot förlåtelse, tålamod eller beröm från andra. Och att du behöver börja med dig själv för att åstadkomma en förändring där. Det är onekligen mycket som börjar med med oss själva när det handlar om personlig utveckling och ledarskap ;-)
 
Jag har tidigare skrivit om ett talesätt som min gode vän Bosse brukade använda sig av: “Om du inte får tillräckligt, så ge lite mer”. Det ligger mycket klokskap i det tänker jag. Omvandlat till temat för veckans tips skulle vi istället kunna säga “om du inte får tillräckligt, så ge dig själv lite mer”.
 
Så veckans tips, se till att du kan ge dig själv lite mer av det du önskar från andra. 

Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.