Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Jag hoppas detta finner dig väl och att du har det riktigt gott med dig själv är du läser detta. 

Denna veckas tips handlar om något som finns i många av våra hem och på våra kontor. En termostat som reglerar temperaturen. Vi kan använda denna termostat som en metafor för hur vårt mänsklig psyke tenderar att fungera när det gäller framgång. Häng med!

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Dags att vrida upp din framgångs-termostat?

Kanske har du upplevt det någon gång. Antingen av egen personlig erfarenhet eller genom att studera andra. Någon som till synes alltid verkar strula till det för sig själv när de är nära en större framgång. Sedan kan vi ju definiera framgång på olika sätt. Det kan vara en lyckad karriär, ett överflöd av pengar på bankkontot, en välmående familj, en god hälsa eller ett volontärprojekt som gör verklig skillnad i andras människors liv. 

Kanske har du också upplevt hur du kommer till en viss nedre gräns. När din levnadsstandard, din hälsa eller din ekonomiska situation blir så låg att du känner att “nu får det vara nog, nu ska det bli ändring på saker och ting”. 

Då har du upplevt samma funktion som en termostat i ett rum har. Den reglerar temperaturen. Stiger temperaturen för mycket så drar den på kyla. Blir det för kallt så drar den istället igång värme-elementen. På samma sätt tror jag det är med vårt mänskliga psyke. Vi har, ofta omedvetet, satt en högsta och en lägsta nivå som vi rör oss inom när det gäller framgång inom olika områden. 

När vi slår i taket så hittar vi mer eller mindre kreativa sätt att sabotera för oss själva, som att skjuta upp saker vi borde göra idag, överväldiga oss själva eller hitta på diverse ursäkter för att ligga kvar i den mentala soffan. Omvänt, om saker och ting blir för usla så sätter vi till slut igång och reder i det hela. Det här kan som sagt gälla framgång inom olika områden såsom relationer, hälsa, karriär med mera. 

Så veckans tips, bli medveten om vad du, ofta omedvetet, har ställt din framgångs-termostat på inom olika områden. Bli särskilt medveten om det övre taket och hitta nya sätt att förhålla dig till det taket. Helt enkelt ställ om termostaten så att den tillåter dig att nå mer framgång inom de områden som är viktiga för dig.

Hur du ställer om den? Det tar vi i ett annat ledarskapstips ;-)


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.