Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Jag hoppas detta finner dig väl och att du är tillfreds med hur ditt liv och ledarskap artar sig för tillfället. 

Denna veckas tips handlar om en viktig del i utveckling. Din vilja. Viljan är verktyget som tar det du föreställer dig och omsätter det i verkligheten. Läs vidare så få du tips om hur du tränar upp viljans muskel.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Träna upp din vilja

Viljan är som en muskel. Precis som muskler behöver träning för att växa, behöver din vilja det också. De otränade viljorna blir ofta som tydligast i januari månad när det satts nyårslöften i olika former. Vissa lyckas med att infria dessa löften, medan andra inte gör det. 

För att få det bekvämt, behöver vi ibland göra det som inte är bekvämt. För att det ska kännas bra, behöver vi ibland göra det som inte känns bra. För att livet ska kännas lätt, behöver vi ibland ta i det som känns svårt. I alla tre fallen så är viljan en avgörande faktor. Viljan är det som gör skillnaden mellan en uttryckt önskan om något som inte blir något mer än just en önskan, och en uttryckt önskan som faktiskt manifesteras i någon form. 

Viljan är det som får dig att kliva upp ur sängen några minuter tidigare på morgonen så att du kan använda dom minuterna till något meningsfullt. Något som tillför ditt liv och ledarskap mer kvalitet än att "snooza" tio minuter extra eller ligga i sängen och surfa på någon menlös sajt. Viljan är det som får dig att gå och lägga dig en kvart tidigare så att du vaknar utvilad nästa dag. 

Problemet med viljan är att vi ibland glömmer bort att träna den. Precis som när du går till gymmet första gången så slänger du inte på dom allra tyngsta vikterna direkt. Du börjar smått och arbetar dig upp till större vikter. På samma sätt kan du göra med din vilja. Börja med små viljehandlingar innan du ger dig på dom större. Läs boken du håller på med i två minuter extra istället för att lägga ner den när du först känner för det. Spring en minut längre på din löprunda än vad du först hade tänkt. Lyssna 15 sekunder extra på din medarbetare istället för att följa din reflex att bryta in.

Så veckans tips är att betrakta din vilja som en muskel. Träna den kontinuerligt, och precis som i styrketräning börja med små viljehandlingar och arbeta dig upp på dom större utmaningarna efter hand. Då kommer du snart att märka att du får lättare att göra det som är rätt även om det inte alltid är lätt.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.