Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Dags för årets sista ledarskapstips. Nu tar jag paus i några veckor och är åter i din mailbox i början av det nya året 😃

Önskar dig en skön avslutning på det här året och en riktigt bra början på nästa!

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Upplevelsen av överflöd

För många närmar sig nu givandets högtid. Det är kanske inte alltid vi tänker på slutet av året på det sättet. Ibland blir det istället upphov till stress eller till förväntningar som spelar spratt med oss. Men låt oss stanna vid givandet en stund och reflektera över det.

Jag tänker att en av sakerna med givandet som gör att vi mår bra av det, är att det signalerar att det finns mer än nog. Det finns så det räcker både till dig själv och till andra. Det finns ett överflöd. Oavsett om det är tid du ger, pengar eller kärlek, så säger du samtidigt till dig själv att det finns mer än nog med tid, mer än nog med pengar eller mer än nog med kärlek. 

Jag tror att bland de saker som tär på oss människor som allra mest, så är upplevelsen av brist bland det jobbigaste. När du säger till dig själv “det finns inte tillräckligt så att det räcker till”.

När du istället säger till dig själv att det finns mer än nog, det finns ett överflöd, så händer något magiskt i oss. Vi blir ofta lugnare och mer tillfreds med livet. 

Så mitt tips till dig så här i slutet av året är att ge. Även om det känns som att det inte finns nog med tid, ge lite av den till någon som behöver den. Även om det känns som det inte finns tillräckligt med kärlek, ge lite till någon som behöver den. Även om det känns som det inte finns tillräckligt med pengar, ge lite till någon som behöver. Att leva i en upplevelse av överflöd tänker jag är ett utmärkt sätt att leda, både sig själv och andra.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.