Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Tillbaka i det vintersvala Sverige. Värmande i kylan är återkopplingen från deltagare på mina engelska och svenska onlinekurser som uttrycker sin uppskattning för vad kursen hjälpt dem med!

Den veckas tips handlar om ett av de bästa tipsen jag själv fått när det gäller att sätta mål. Häng med!

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Se upp för motståndaren när du sätter mål

När du sätter ett mål kommer en motståndare att resa sig. Obönhörligen, nästintill fullständigt utan undantag. Allra helst om det är ett mål som verkligen betyder något för dig. Som verkligen är värt något för dig, ditt liv och ditt ledarskap.

Denna motståndare behöver inte vara en annan person, även om det såklart kan vara det. Det kan lika gärna vara ett nytt, oväntat projekt som kräver så mycket av din tid att du får svårare att uppnå ditt mål. Det kan vara ett hälsoproblem som begränsar dina möjligheter att nå ditt mål. Det kan vara en bil som går sönder och gräver ett djupt hål i din plånbok.

Redan medvetenheten om att det kommer att resa sig en motståndare gör det lättare att vara förberedd och att inte bli fullständigt och komplett distraherad från ditt mål av denne. För distraktion är i min erfarenhet den vanligaste orsaken till att vi inte når våra mål. 

Eller åtminstone inte jobbar mot våra mål tillräckligt länge för att uppnå den personliga utveckling som egentligen är det viktigaste med mål. I slutändan är det inte de facto om du uppnår målet eller inte som är viktigast, utan personen du behöver bli för att kunna uppnå det. Det är personen du blir genom ditt målsättande som jag tror du kommer vara mest tillfreds över när det är tid att reflektera över ditt liv.

En viktig detalj till om motståndaren. När du sätter stora mål tenderar det att resa sig stora motståndare. När du sätter små mål tenderar motståndarna att vara mindre. Så börja med små mål, och därmed små motståndare. Små steg på vägen. Bygg upp din styrka och målmedvetenhet genom att hantera dessa mindre motståndare. Undvik att redan från början bli överväldigad av storleken på de större motståndarna.

Så veckans tips, börja din resa med små steg, bygg självförtroende genom att hantera små motståndare först. Sen kan du ge dig i kast med dom större rackarna!


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.