Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Då var det dags igen att starta om ledarskapstipsen efter ett längre sommaruppehåll. Hoppas du haft en bra sommar. Själv har jag hunnit med både fjällturer, resor och allmän avkoppling.

Vi startar hösten med ett tips baserat på en reflektion som uppstod i mitt badrum för några veckor sedan.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Det är i spegeln det börjar...

Stod och tittade mig i spegeln när jag borstade tänderna en morgon för ett par veckor sedan. Insåg att det är här jag behöver må bra, det är här jag behöver älska, där med mig själv. Sedan kan jag älska världen fullt ut.
 
Den amerikanske artisten Michael Jackson sjöng om att han började med "the man in the mirror", att han bad honom ändra sina sätt. 
 
Ett av de mer kända citaten som kopplas samman med Mahatma Gandhi är att "vara den förändring du vill se i världen". 
 
Det går säkerligen att finna otaliga citat, böcker och annat på detta tema. I mångt och mycket tror jag att det handlar om att vi lätt söker svaret utanför oss själva. Kanske i en brist på bekräftelse längtar vi efter att finna någon som kan bekräfta oss och få oss att känna oss hela. 
 
Så veckans tips, stanna till lite extra nästa gång du ser dig själv i spegeln, kanske i morgon bitti, och sänd en dos kärlek till henne eller honom du ser där. Eller säg ett par uppskattande ord tyst för dig själv, det är trots allt den längsta relationen du har i ditt liv, den med dig själv.  

Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.