Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Sommarvärmen är här med råge. Har varit med barnen på det lokala utomshusbadet och njutit i fulla drag. Sitter nu vid köksbordet och skriver detta ledarskaptips som blir det sista innan jag tar sommarledigt.

Jag önskar dig en riktigt härlig sommar och ser fram emot att landa i din mailbox igen efter sommarledigheten.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

PS: Våra hemsidor UGLkurser.se och KURS.se har öppet som vanligt under sommaren...

Hur autentisk är du?

När du inte är autentisk så är det som att du säger nej till dig själv. Det är som att du försvagar dig själv genom att införstått säga att du inte är tillräckligt precis så som du är. 

Det kan vara av olika anledningar du säger nej till dig själv. Kanske blir du rädd att inte bli accepterad annars, kanske blir du rädd att andra ska få ett ofördelaktigt intryck av dig, kanske är du som det berömda talet säger rädd för ditt eget ljus, din egen styrka.

Rädsla är ju onekligen det återkommande temat här. Istället för kärleken till dig själv, fullt autentisk precis så som du är låter du rädslan ta över istället.

Jag vet av egen och andras erfarenhet att det kan börja med en liten, till synes harmlös, förvrängning av oss själva. Kanske förblir vi tysta när vi egentligen skulle velat säga något, kanske förskönar vi en detalj av vår personlighet en smula. Men som alla vägar här i världen så börjar även denna, låtsandets väg, med ett litet steg. Är vi inte vaksamma så blir det lilla steget snart flera och oftare.

Det som fascinerar mig allra mest är ju att när du ger dig själv tillåtelse att vara fullt ut autentisk så kommer du att ge andra tillåtelse att göra det samma. Och det är då de verkligt spännande mötena uppstår.

Så veckans tips, våga vara lite mer autentisk i ditt ledarskap. Testa att göra något den kommande veckan som du kanske inte vågat tidigare, sluta låtsas och bli mer av dig själv, både i din egna ögon och andras.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.