Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Lyckan kommer, lyckan går, får många barn lära sig i ung ålder i bönen "Gud som haver barnen kär". Alldeles vilken roll böner spelar, eller inte spelar, i ditt liv så kan du säkert skriva under på att just lyckan är ett tillstånd många önskar sig mer av.

Så veckans ämne blir lycka sammanfattat i en formel. En formel med en kombination av glimten i ögat och djupaste allvar.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

PS: Intresserad av en föreläsning för dig och dina kollegor om personligt ledarskap. Kontakta mig via föreläsningssidan.

Formeln för ett lyckligt liv

Nu har jag knäckt den. Formlernas formel. Den för hur du skapar ett lyckligt liv. 

Fast chansen är stor att den kommer att vara modifierad nästa år när jag har kommit på något nytt och smartare 😃

Skämt åsido, jag tror att denna formel står sig rätt väl. Baserad som den är på många års livserfarenhet och aktiv reflektion, på egen hand och tillsammans med andra.

Tacksamhet + Närvaro + Tillförsikt = Lycka

Låt mig kortfattat beskriva de olika delarna i formeln. 

Tacksamhet

Med på det flesta topplistor över vad som skapar glädje och lycka. En gammal goding helt enkelt. Att känna tacksamhet lägger fokus på vad du har och inte på det du inte har. När du aktivt uttalar din tacksamhet över olika saker, stora och små, i ditt liv skapar det en svårslagen känsla av evigt fredagsmys inombords.

Närvaro

Nålsögat till de oändliga möjligheterna. Förmågan att vara helt och fullt närvarande i ögonblicket. Närvarande med dig själv och med andra. Det är genom det nålsögat som du skapar kontakt med dig själv och med andra. Det leder i sin tur till att du intar platsen som dirigent och blir en aktiv del i skapandet.

Tillförsikt

Otaliga är historierna om äldre människor som dör dagarna efter julafton, dagarna efter en födelsedag. Överlevare i extrema situationer där de ställts mot vädrets makter berättar hur de överlevde genom att tro på att de skulle överleva. Tillförsikt handlar om en tro på att universum är en vänlig plats. En vänlig plats som erbjuder en bättre eller åtminstone lika bra morgondag som dagen idag.

Lycka

Lägger du samman dessa tre pusselbitar, dessa tre delar i formeln, är oddsen goda för att du regelbundet kommer att uppleva lycka. Så veckans tips, skatta dig själv på en skala från 0 till 10:

  • Hur mycket tacksamhet upplever och uttrycker du aktivt i ditt liv för närvarande? 
  • Hur mycket förmår du vara närvarande i ögonblicken i vardagen i ditt liv just nu?
  • Hur mycket tillförsikt känner du inför morgondagen, nästa vecka, nästa år?

Avslutningsvis, för var och en av de tre beståndsdelar i formeln; vad är en sak du kan göra den kommande veckan för att förbättra någon av delarna i formeln som du skattat lägre än en 10?


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.