Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

Denna vecka är jag på äventyr i Tyskland tillsammans med 21 deltagare på en ledarskapskurs. 

Därför blir det ingen video denna vecka, men däremot en tävling. Lagom till jul har du möjlighet att vinna en ledarskapsgåva (värde 3400 kronor) till dig själv eller någon du vill ge bort den till.

Tävlingen baseras på en nylig händelse på min arbetsplats. 

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Tävling där du kan vinna en ledarskapsgåva till ett värde av 3400 kronor

För en tid sedan på kontorshotellet där jag har mitt kontor så var jag på väg att stänga ner för dagen och promenera hem. Jag gick till den gemensamma garderoben för att hämta överdragsbyxorna som jag lagt på hyllan där. Döm om min förvåning när de var borta.

Det har aldrig varit några problem med försvunna saker tidigare på kontorshotellet tidigare och medan jag gick runt både här och där för att leta började jag undra om jag verkligen skulle behöva misstänka att någon hade tagit dem medvetet. 

Det hela började kännas en smula olustigt och jag gick och frågade en av mina närmaste kontorsgrannar om hon möjligen sett till dem. Hon sa att det hade hon inte och det hade inte heller hennes manliga kollega.

Efter en stunds fortsatt letande började jag känna mig ledsen över att ha förlorat ett par överdragsbyxor som jag verkligen gillade och som jag återkommande använde när jag var ute i skog och mark. Jag såg framför mig den annalkande senhösten och vintern utan mina överdragsbyxor.

Då kom mannen ut och sa till min kvinnliga kontorskollega att hon kanske tagit fel tidigare när hon skulle packa ner sin jacka? Hon hade suttit och arbetat tillsammans med honom och då gått för att hämta sin överdragsjacka i garderoben.

Döm om allas vår förvåning när hon tittar i sin väska och där finner mina överdragsbyxor. Jag blev glad över att ha återfått mina trotjänare och tillsammans stod vi alla tre i köket och skrattade åt händelsen. 

Vi pratade också om vilka lärdomar man kunde dra om ledarskap och relationer från denna händelse. Vi hade ett par möjliga sådana lärdomar som vi tyckte var värdefulla.

Så nu är frågan till dig; vad finns det för lärdomar om ledarskap och relationer att hämta från ovanstående historia? Skicka dem till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via någon av våra kanaler på sociala media senast den 10 december 2015.

Jag kommer att tillsammans med en kollega att vara en enväldig, och troligen något mindre än perfekt, jury som utser de tre bästa bidragen. Vart och eget av dessa tre bidrag får vår distanskurs "Fördjupat ledarskap" utan kostnad. Vinnarna kan välja att studera kursen själva eller ge bort den till en vän eller kollega.

Det vinnande bidraget samt ytterligare bidrag kommer att publiceras i ett kommande ledarskapstips samt på vår websajt.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.