Veckans Ledarskapstips

Hej kära ledare! 

En bekant till mig sa med några enkla ord ett helt sätt att förhålla sig till stress, mening och livskvalitet.

I samband med att en kollega till honom mådde psykiskt dåligt med stressymptom så pratade han om blommor och det blev inspirationen till veckans tips och att hitta balansen mellan görandet och varandet.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

PS: Vi närmar oss sommarledigheterna och nästa veckas tips blir det sista innan mitt sommaruppehåll...

Stanna upp och lukta på blommorna som Ferdinand och Frank

Klicka på bilden för att se filmen (1 min 56 sek) eller läs texten här nedanför.

Jag pratade nyligen med en bekant som i sin tur har en kollega som hade varit väldigt stressad under en period och till och med blivit sjukskriven. Min bekant sa att han hade tipsat den här kollegan om att i sommar under ledigheterna bara stanna upp och sitta och titta på en blomma.

Jag tänkte, vilket härligt tips! Jag tänkte på tjuren Ferdinand i Kalle Anka på julafton för dig som har sett honom. Han satt där under sin korkek och luktade på blommorna, det var det han var nöjd med.

Jag tänker på det där klassiska att stanna upp och njuta av blommorna längs vägen. Det är så ofta som vi springer längs vägen och glömmer att stanna upp och ta in de där blommorna som finns vid sidan av vägen.

Jag tänker att blommor dom bara är, dom är en del av naturen och dom bara är. Jag tror vi behöver stanna upp och vara vi också. Ibland gör vi så mycket och så glömmer vi bort det där varandet för att återhämta oss och återknyta till en djupare mening i livet.

Jag tror att livet handlar mycket om den där balansen mellan att göra och att vara. På engelska "do" och "be". Att hitta den där vägen som kanske ofta slingrar sig mellan görandet och varandet, mellan "doing" och "being".

Jag hade en lärare i personlig utveckling som kallade sångaren Frank Sinatra för en av de största livsfilosoferna. Det var just baserat på att han sjöng "do-be-do-be-do" och kombinerade just de här två, "doing" och "being".

Så veckans tips blir att ta till oss av Frank Sinatra, av tjuren Ferdinand och av min bekant, att stanna upp för att lukta, beundra och ta in de där blommorna längs vägen för att vara mer och må bättre.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.