Läsning i hängmattan

Att coacha sig själv i ledarskapet, kan du göra genom att träna mentalt.

Här finner du böcker och filmklipp om mental träning för ledare som vill studera vidare i ämnet på egen hand.

Böcker

Lars-Eric Unoståhl är en av föregångarna inom mental träning och har gett ut många ljudböcker inom avslappningmental träningsjälvbilds- och målbildsträning.

Bosse Angelöw har gett ut flera böcker kring mental träning, bland annat: Träna mentalt och förbättra ditt liv. Här kan du läsa utdrag ur flera av hans böcker till exempel hur man arbetar med målbilder eller hur man blir en framgångsletare

Olof Röhlander, mental tränare, har gett ut boken Det blir alltid som man tänkt sig. Handbok i mental styrketräning

Youtube-klipp

Ola Wallström från Mera Mål AB, ger dig Tio idiotsäkra sätt att nå framgång. Genom att börja tänka annorlunda och våga tro på att det är möjligt att åstadkomma stora förändringar, se dig själv som den du vill vara och att välja nya risker kommer du att bli mer framgångsrik som ledare. 

Kjell Enhager om att knycka framgångsrecept och applicera dessa med hjälp av NLP-tekniker. Finns det ett mönster bakom de stora idrottsstjärnorna? Hur kan jag använda mina förebilder för att själv nå framgång? Om tankar, känslor, motivation.

Vi behöver ha en förebild för att uppnå våra visioner. Hälsoakademiens Helene Nord berättar historien om löparen Gunder Hägg och tron om vad vi kan och inte kan göra. Hon menar att "Allt skapas två gånger, en gång mentalt och en gång i verkligheten". 

Upphovsmannen till uttrycket mental träning Lars-Eric Uneståhl blir här intervjuad tillsammans med filmregissören Kay Pollack av Olof Röhlander, som också är mental coach.

I första klippet berättar Lars-Eric om hur psykologin på sextiotalet mest handlade om sjukdom och problem, vilket gjorde att hans fokus på glädje och energi verkligen var före sin tid. De talar också om att inte stanna i Nöjdhet, utan komma framåt genom att koppla glädje till prestation. Kay Pollak och Lars-Eric Uneståhl - Del 1 av 2

I andra klippet berättar Kay och Lars-Eric om sina två helt olika angreppssätt för att förbereda sig mentalt inför en föreläsning. Där Kay är i föreläsningssalen två timmar innan för att se till allt det praktiska, samt hälsa på alla som kommer in i salen, så är Lars-Eric i sista minuten och talar spontant, utan manus. 

Man tipsar också om stresshantering och mindfulness. Hur kommer man framåt mot sina mål om man ska vara här och nu? Kay Pollak & Lars-Eric Uneståhl - Del 2 av 2


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.