Markus Amanto

När jag sedan 1994 har rest runt vår jord och arbetat med individer, team och organisationer så har jag fascinerats av våra olikheter som människor.

Alla har vi våra särdrag, både kulturella, sociala och personliga som skapar både möjligheter och utmaningar när vi kommer samman i våra relationer. 

Om våra olikheter

Därför kändes det extra spännande att i detta nummer av webbtidningen fokusera på just olikheter. Hur de påverkar oss som ledare, både på jobbet och privat.

Vi hade förmånen att få intervjua Christine Beckman om kulturella olikheter. Hon har många års erfarenhet av olika kulturer och har tidigare medverkat i olika sammanhang såsom TV på det temat och även skrivit en bok i ämnet.

Laura bjuder också på en artikel som ger dig tips om hur du lyckas med dina internationella kontakter. Det finns fallgropar att trilla i både på nära håll, exempelvis med finländare, likväl som på längre håll, exempelvis med kineser.

En kunskapsfylld och energirik globetrotter

En av mina goda vänner, Larry Swenson, var på besök i Sverige i maj. Jag hade förmånen att följa med när han utbildade barn på en internationell skola i Stockholm om våra kulturella olikheter och hur vi kan behandla varandra med respekt. Jag passade på att göra en film med Larry som du kan se här i webbtidningen.

Mera tips om olikheter

I skrivande stund är det ju semestertider och vi passade på att inkludera en omgång tips för hur du som ledare kan bidra till att familjen håller sams på semestern.

En samling YouTube-klipp som du kan titta på i hängmattan hör också till innehållet. Några inspirerande citat har vi såklart som vanligt med i mixen också.

Ett lyckat event

Du hittar också en rapport från vårt releaseparty som vi höll den 15 juni både offline och online. Fler besökare än vi räknat med och ett uppskattat innehåll med tre korta föreläsningar som du hittar länkar till i rapporten hanns också med på denna tillställning som firade lanseringen av vår uppdaterade hemsida.

Nyheter, bland annat om vår kommande ledarskapslunch i september, som vi tror kommer bli något extra, hittar du också i detta nummer.

Avslutningsvis

Det känns fantastiskt inspirerande att få feedback från dig som läsare, kund och/eller besökare på att det som vi gör är uppskattat.

Jag ska se till att slappa och njuta lite extra av livet nu i sommar och sedan vara tillbaka till hösten fulladdad med inspiration för att fortsätta främja, stöda och inspirera det goda ledarskapet.

Jag önskar dig en riktigt härlig sommar med mycket god energi, goda relationer och meningsfullhet.

För din framgång som ledare,

Markus Amanto


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.