Markus Amanto

En god självkänsla är en av nycklarna till mycket av framgång och välmående i livet.

Därför kändes det spännande när vi kom fram till att detta numret av Ditt Ledarskap skulle handla om just självkänsla.

Vad är självkänsla egentligen?

Det var en av frågorna vi ställde oss. "Gnothi Seauton" stod det inskrivet i Apollotemplet i Delfi. Det betyder "känn dig själv". Kanske handlar självkänsla om det, en känsla för sig själv, att känna sig själv.

Eller så är det en känsla för självet, det som i olika inriktningar av psykologi kallas för Självet eller Egot med stort "E", den renaste formen av oss själva, vårt sanna och oförstörda jag. Kanske är självkänsla att ha en känsla för detta sanna jag.

Intervjuer om självkänsla och ledarskap

Laura gjorde hursomhelst till sitt uppdrag att utforska självkänsla kopplat till ledarskap. Hon lyckades få till en intervju med Mia Törnblom som väl måste ses som en av de mest framstående och aktiva auktoriteterna på området i Sverige.

En filmad intervju med Anette Wallström om självkänsla hanns också med till detta nummer av vår webbtidning. Vi beslöt för övrigt att sluta kalla det nyhetsbrev och istället kalla det för webbtidning då det är så mycket mer än ett nyhetsbrev numera.

Testa din självkänsla och läs en bokrecension

En annan del av detta nummer som jag tycker känns extra kul är vårt första egenskapade test. Med en blandning av glimten i ögat och år av studier av ämnet så kan du testa din självkänsla som ledare.

Laura har också läst Elizabeth Gummessons bok "Good Enough" och skrivit en bokrecension av denna. Det blir både ris och ros samt kopplingar till ledarskap.

Definitioner och nyheter

Sedan rundar vi att det hela med några tänkvärda citat och några nyheter från vår sida, tillsammans med en titt på skillnaden mellan självkänsla och självförtroende. Som jag inledde med så kan begreppsvärlden kring ord som självkänsla, självförtroende, självinskt med flera vara lite förvirrande så lite reda i begreppen kan vara till hjälp så vi vet vad vi pratar om.

Apropå nyheter förresten, vår Facebook-sida fortsätter att växa i antal "gillare" vilket känns mycket inspirerande då det är en kul kanal för interaktion med både kunder, besökare och andra med ett allmänt intresse för ledarskap. I skrivande stund närmare vi oss "gillare" nummer 600 och funderar som bäst på hur vi ska fira den händelsen...

Avslutningsvis

Avslutningsvis hittar du under nyheter också en länk till presentationen av Laura som började på Altaleda efter nyår och som blivit en mycket uppskattad tillgång i vårt team.

För din framgång som ledare,

Markus Amanto


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.