Change the culture, change the game av Roger Connors och Tom Smith

Vare sig det är en organisationsförändring, kontorsflytt eller bara en ny företagslogotyp som ska tas fram, så påverkar förändringar oss alla, såväl i stort som smått.

Kanske vill du själv införa förändringar på arbetsplatsen, få organisationen att arbeta mer effektivt eller samarbeta på nya sätt? Som en hjälp på vägen finns här några heta boktips för dig som vill läsa vidare.

"Change the Culture, Change the Game: The Breakthrough Strategy for Energizing Your Organization and Creating Accountability for Results"

(finns även som MP3) av Roger Connors och Tom Smith

En rykande färsk bok!

Den senaste boken utgiven av Connors och Smith gavs ut januari 2011 och griper an ett så svårbeskrivet ämne som företagskultur. Författarduon menar att organisationen kan uppnå högre resultat genom att ändra hur medarbetarna tänker och handlar, man talar om en kultur av ansvarstagande som ett sätt att uppnå effektivitet, (Culture of Accountability).

Boken beskriver metoder för att effektivt ändra tankemönster och därigenom handlingsmönster. Med de många praktiska exemplen ur verkliga livet, uppnås en större förståelse för hur bokens förändringsverktyg kan användas i den egna verksamheten för att få igenom en förändring genom att skapa en kultur av ansvarstagande.

http://www.bokus.com/bok/9781591843610/change-the-culture-change-the-game-the-breakthrough-strategy-for-energizing-your-organization-and-creating-accountability-for-results/

Framgångsrikt förändringsarbete"Framgångsrikt förändringsarbete : om individ och organisation i förändring"

av Bosse Angelöw.

Denna bok som kom ut i höstas (oktober 2010) ger konstruktiva tips och råd till chefer och medarbetare som vill lyckas med förändringsarbetet. Författaren vill också förmedla tankar och idéer kring vad man som individ kan göra för att må bra då ett förändringsarbete pågår.

Bosse Angelöw har tidigare gett ut storsäljande böcker inom mental träning, stresshantering, arbetsglädje och friska arbetsplatser. 1991 gav han ut sin första bok som inriktat sig på förändringsarbete ( "Det goda förändringsarbetet").

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127121666

"Vem snodde osten? - hur vi tacklar förändringar"

 av Spencer Johnson.

Vem snodde osten- hur vi tacklar förändringarEn klassiker, i ett lättläst format som länge toppat bestsellerlistorna!

Författaren har på på ett mycket målande sätt beskrivit hur fyra olika personlighetstyper reagerar vid förändring.

Detta är berättelsen om fyra figurer som bor i en labyrint, som söker efter något som ska skänka dem den stora Lyckan- ett ostförråd som skänker dem både näring, stolthet och lustfyllda stunder! När osten tar slut, reagerar figurerna på olika sätt, beroende av personlighet och tidigare erfarenhet. Boken skapar en hel del igenkänning och goda skratt i all sin enkelhet. Många insikter kan lätt kan appliceras i ditt privatliv eller i ditt ledarskap...

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9189250435

 


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.