I filmen Yes-Man med Jim Carrey ändrar huvudpersonen sitt liv genom att börja säga JA till allting.

Här du får du några tips kring att säga JA och verkligen mena det, så att du kan få ut ännu mer av livets goda.

  • Var närvarande. Grundkravet för att verkligen kunna säga JA till något är att vi är närvarande i stunden. Alltför ofta säger vi ja utan att verkligen vara 100% på plats, till exempel är kanske våra tankar på annat håll.
  • Skapa kontakt. Om du säger JA till en annan person, se till att ni verkligen får kontakt, exempelvis ögonkontakt, så att den andra personen verkligen upplever ditt fulla ja.
  • Använd din kropp. Kan verka lite flummigt, men JA som kommer från buken upplevs ofta som mer kraftfulla än "ytliga" ja som vi piper fram ur halsen.
  • Kapa alternativen. Om du säger JA till något, låt det inte bli ett "kanske" genom att ha kvar alla andra alternativ. Visst, ibland är det bra att ha en reservplan, men om du alltid har reservvägar öppna kommer ditt ja att bli en smula mesigt.
  • Ja för nu. Kom ihåg, ett ja är ett ja för nu. Det finns alltid (nästan i alla fall) möjlighet att ändra dig senare. Ingen säger ja för livet, även om vi ibland säger att vi gör det, vi säger alltid ja för nu. Se bara till att du verkligen menar ditt ja för nu (till exempel med hjälp av tipsen ovan).

Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.