Den kända amerikanske affärsmannen och föreläsaren Jim Rohn sa "Om du inte planerar in dig i ditt liv kommer någon annan att planera in dig i deras liv".

Han sa också "Om du vaknar på morgonen utan att ha planerat dagen i förväg, kan du lika gärna gå och lägga dig igen".

Här följer fem snabba tips för att planera din tid på ett framgångsrikt sätt.

  1. Kvällen innan; skriv ner de sex viktigaste sakerna du vill få gjort dagen efter, i prioritetsordning (och utför dem i den ordningen dagen efter).
  2. Om något dyker upp som tar mindre än två minuter att göra- gör det på en gång, annars planera direkt in i din kalender när du ska göra det.
  3. Skaffa dig en kalender, i pappersformat eller till exempel i mobilen, som du trivs med och som ger dig en bra överblick.
  4. Bodil Jönsson lärde oss om ställtid. Se till att planera in tid mellan olika aktiviteter så att du hinner ställa om utan att kasta dig från exempelvis diskandet till städandet eller ett möte till ett annat.
  5. Planera in VFSH-tid. VFSH står för Vad F-n Som Helst och är tid du avsätter i din kalender, till exempel två timmar i veckan. När det är dags för den tiden så kan du ägna de två timmarna åt VFSH som du känner för eller behöver då.

Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.