Avkoppling i hängmattan

För de lata, sköna dagarna i hängmattan, eller var du nu kopplar av i sommar, har vi samlat några lästips.

Oavsett om du läser dem på traditionellt sätt i pappersform eller i något mer högteknologiskt som din iPad, så är det böcker som på ett eller annat sätt har koppling till avslappning och återhämtning.

"The Relaxation Response"

Bok som skrevs för 25 år sedan av Herbert Benson och då omedelbart sålde flera miljoner exemplar, blev en bästsäljare och översattes till tretton olika språk. Metoden tar bara minuter att lära sig och sedan behövs 10-20 minuters användning två gånger om dagen.

Metoden som kallas "Relaxation Response" är än idag ett av de mest effektiva sätten för att lätta på trycket av vårt moderna leverne för att få ett rikare, hälsosammare och mer produktivt liv.

ISBN: 780380815951 (på engelska)

"Stefan Holm : höjdhoppare"

Skriven av Stefan Holm och handlar om hans träningsmetoder för att bli en av världens bästa höjdhoppare, hur han hanterade den mentala aspekten av sin satsning mot högre höjder och det hela varvas med hans egen personliga berättelse om sitt liv.

I boken tar Stefan också upp utrycken anspänning och avslappning. Hur förmågan att hitta balansen mellan dessa två är avgörande för ett liv med hög livskvalitet.

ISBN: 9789146215011

"Lycka nu - en praktisk guide i mindfullness"

I denna bok lär Titti Holmer dig att träna dig till lycka. Hon visar hur du kan använda tekniken mindfulness för att hantera smärta, ilska, sorg, ångest, stress, missbruk, sömnstörningar, missbruk och impulsivitet.

Förhållningsssättet mindfullness handlar om här och nu. Genom att du är medvetet närvarande i nuet kan du påverka din tillvaro och genom att välja annorlunda skapa det liv du vill leva.

ISBN: 9789172321922

"Att välja glädje : en bok om att få ett bättre liv"

Fortfarande ligger denna bok av Kay Pollak på topplistorna hos olika bokhandlare. En bok om att växa och utvecklas som människa.

Den rekommenderas som en bok att läsa när du har en känsla av du vill något mer med dig själv och ditt liv.

ISBN: 9789185567164

"Att leva och verka till 100% eller de 7 goda vanorna"

Ständigt aktuell bok av Stephen Covey för dig som vill förändra dig själv och din inställning till livet för att öka din livsglädje och kapacitet.

Visar hur du med målmedvetenhet kommer längre. Denna bok har legat på bestsellerlistorna i USA i mer än 6 år.

ISBN: 9789177382331

 


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.