Ladda batterierna i ditt ledarskap

De flesta har i en eller annan form kommit i kontakt med en ekonomisk balansräkning där du har saker som ger intäkter till vänster, såsom investeringar, och saker som skapar kostnader till höger, såsom skulder.

Har du gjort motsvarande balansräkning för din livsenergi? Vad ger dig energi och vad tar energi?

Skapa balansräkning över din livsenergi

Ta fram ett tomt papper eller om du är mer teknisk av dig skapa två kolumner i ordbehandlaren på din dator. Som rubrik i den vänstra kolumnen skriver du "Ger energi" och som rubrik i den högra kolumnen "Tar energi".

Sedan listar du i vänstra kolumnen alla aktiviteter och situationer som ger dig energi i livet. För vissa kan det vara att gå på en fest, för andra en stilla promenad i skogen. Lista allt du kommer på som du upplever fyller på din livsenergi.

Sedan gör du motsvarande i den högra kolumnen med det som du upplever tar mer energi än det ger. Kanske vissa projekt på jobbet eller konflikter med närstående.

Och nu då?

Om du känner en brist på livsenergi, känner dig utpumpad eller att du saknar den inspiration du behöver i livet, så är det ofta för att du tillbringar för mycket tid och energi på sakerna i högra kolumnen.

Börja med att skapa utrymme i ditt liv för en eller två av sakerna i den vänstra kolumnen. Gör det till en vana att göra fler av sakerna i vänsterkolumnen. Använd det som en meny för ökad livskvalitet och livsenergi.


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.