Det sägs att de enda organisationer som kan växa och frodas på sikt är de som tillför värde, som tjänar andra människor.

Det är min tro att det är på samma sätt med ledarskap. Det ledarskap som lyckas på sikt är ett ledarskap som tillför värde, som innefattar ett tjänande.

Det är populärt med begreppet "tjänande ledarskap" och vi ägnar därför större delen av detta nummer åt den aspekten av ditt ledarskap. Ett tjänande ledarskap måste onekligen utgå från ett gott lyssnande för att förstå behoven hos dem man som ledare ska tjäna.

För att du ska få ut det mesta av potentialen hos dina medarbetare handlar det om att skapa de förutsättningar som ger dem möjlighet att uppnå den potentialen.

Det är min förhoppning att detta nummer av Ditt Ledarskap kan hjälpa dig ett eller par steg på vägen mot ett ännu effektivare, ännu mer expanderande, ännu mer värdeskapande ledarskap.

God läsning!

Markus Amanto


Ansvarig utgivare: Läs mer om oss på redaktionen.
Presskontakt: Markus Amanto,
tfn: 08-580 800 40, 0708-12 81 00.
E-post: markus (a) altaleda.com.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.