Här följer tio stycken tips när du ska välja ledarskap kurs. Det finns många saker att tänka på och förhoppningsvis är denna lista till hjälp.

  1. Be om tidigare referenser från kursarrangörer du är intresserad av
  2. Skriv ned vad du vill ha ut av din ledarskap kurs
  3. Be om feedback från människor i din omgivning som du har förtroende för gällande vad de upplever att du behöver utveckla som ledare
  4. Uppdatera listan med vad du vill ha ut av kursen enligt feedbacken
  5. Jämför olika kursupplägg, passar de in i din övriga arbetsplanering, passar en ledarskap kurs som är flera dagar vid ett tillfälle bättre än en som har utspridda dagar?
  6. Vad får du för stöd med att implementera lärdomar i ditt arbete? Ger kursarrangören något stöd? Har andra medarbetare på din arbetsplats gått denna ledarskapskurs?
  7. Vilka är kursledare för kursen? Vad har de för bakgrund? Ring eventuellt och tala med en av kursledarna för att få en känsla för dem.
  8. Vad har denna ledarskap kurs för avbokningsregler?
  9. Läs på om kursplatsen. Det är ofta skönt att vara på en plats som erbjuder en avslappngad atmosfär för ledarskapskurser och personlig utveckling.
  10. Ta reda på din utbildningsbudget. Vad får kursen kosta?

Detta var några tips för utvecklingen av ditt ledarskap. Kursen du till slut väljer hoppas vi blir en härlig upplevelse för dig som ledare och människa.

Gratis ledarskapstips

Som en del av vår passion för att utveckla ledare som kan utöva ett gott ledarskap skickar vi dig varje tisdag ut ett kostnadsfritt ledarskapstips via email.