Blogg

Framgångscoachen Anthony Robbins säger att det som inte växer, det dör så sakteliga. Så är det också med din ledarutveckling. Om du inte ägnar dig åt ledarskapsutveckling kommer du så sakteliga att förlora din förmåga att leda på ett sätt som är tydligt, effektivt och förtroendegivande.

Någon frågade mig nyligen vad kopplingen är mellan ledarskap och kärlek . Jag tänkte, jamen självklart - jag skriver ju på en bok som kretsar kring tre huvudaspekter, varav två är ledarskap och kärlek. Så jag borde ha ett ganska bra svar på den frågan. 

Här kommer årets traditionella julhälsning från oss på Altaleda.

Denna gång i form av en film där Markus Amanto berättar om tre delar i ett framgångsrikt och hållbart ledarskap:

1. Kontakt med sig själv

2. Kontakt med andra

3. Påverka andra

Sveriges Radio P1 Kicki Möller intervjuar Markus Amanto om aktivt lyssnande.

Hur kan man bli en bättre lyssnare? Det handlar om ett tydligt förhållningssätt!

"Wow, vad jag är intresserad av dig"

Markus Amanto blev nyligen intervjuad av Sveriges Radio P1, om aktivt lyssnande. 

Det är lätt hänt att vi tycker att det borde vara enkelt att lyssna. Att bara vara tyst och lyssna. Men alla kan vi nog komma ihåg tillfällen då tankarna far iväg och vi bara ser munnen som rör sig hos den som vi inte längre lyssnar på.

1 april 2011

En ny studie vid gruppdynamiska faktulteten på University of Heidelberg har kommit fram till att förmågan att fungera väl som ledare är 100% medfödd.

"Vi har hittat nyckeln till ett gott ledarskap genom att analysera olika RNA-kedjor i människors DNA", förklarar Dr F Iro, en sydkoreansk gästforskare som ansvarat för studien.

Releaseparty online med korta föreläsningar och tävling om fina ledarskapspriser

Onsdagen den 15/6 2011 höll vi en lanseringsfest online där vi sände live med ljud och bild på denna sida för att fira lanseringen av vår nya och uppdaterade hemsida.Till vänster kan du se videon från den livesändningen som vi höll här på sidan.

Ledarskapspanelen svarade här på dina frågor om ledarskap. Deltagarna kunde skicka frågor till panelen via: vår facebooksida, twitter, sms eller email.

Efter den mycket uppskattade live-sändningen över Internet av vårt releaseparty med tillhörande föreläsningar sände vi onsdagen den 14 september kl.13.00 en frågestund med vår ledarskapspanel live över Internet. 

Vilken är din bästa idé eller historia för att skapa positiv förändring i världen?

Vi vill ta del av din kreativitet för att skapa ringar på vattnet och sprida generositet, engagemang och inspiration!

Med denna underbara historia vill vi önska er alla en fridfull jul och en härlig start på det nya året 2013.

"En liten pojke hade nyss lärt sig räkna. Han älskade att räkna och räknade allt som kom i hans väg. En dag satt han vid köksfönstret och tittade ut. Det snöade ute och eftersom pojken inte kunde göra något roligare än att räkna, började han räkna snöflingorna som föll på en gren i ett plommonträd nära köksfönstret.

Veckans ledarskapstips kommer från ett företag som Altaleda kom i kontakt med för några år sedan.

De hade skapat en "Varför-bok" som de gav varje nyanställd.

Häri kunde de nyanställda samla alla sina tankar och idéer som de fick, under sina första två månader på företaget. 
"Varför gör ni så?" "Varför gör ni inte såhär istället?" 

Missförstånd är i min mening upphov till en stor del av våra konflikter, för inte säga majoriten av dem. Det finns ett engelsk uttryck som jag älskar, det är lite svåröversatt så här kommer det på ursprungsspråket; "Assume makes an Ass out of you (u) and me".

Många problem i vårt ledarskap och i våra team kan undvikas genom att ha tagit sig tid att aktivt lyssna till och förstå varandras uppfattningar, världsbilder och förståelse för en viss sak.